Burn-out

jouw leven. jouw toekomst.

Lekker druk?

Je leven is hectisch en je wilt alles tot in de perfectie beheersen, nee-zeggen bestaat niet in jouw woordenboek: druk druk druk, een jong gezin, werk, carrière, sociale verplichtingen, verplichtingen op school, het huishouden, man- of vrouwlief tussendoor beminnen, tijd voor jezelf vinden, de hond uitlaten, met je vrienden de kroeg in (ok ok, nu even niet) / uit eten / naar de film, sporten, gezond zijn, stress managen, etc. etc.. Je wordt al moe als je dit lijstje leest.

 

AAARRRGGGHHH! Dat gevoel.

Al die ballen in de lucht houden lijkt iets dat van ons allemaal verwacht wordt, door je omgeving en door jezelf. Vooral dat laatste.

Er komt een moment dat je die ballen niet allemaal meer in de lucht wil of kan houden. 

 

Dit moment herken je als volgt.

 

Je weet niet meer zeker of je je werk nog leuk vindt, je relatie is best wel moeilijk en kost vooral veel energie, het huishouden is een rommeltje, het leven met kinderen is géén roze wolk, "tijd voor jezelf" is een onbekend begrip.

Je lijdt inmiddels aan chronisch slaapgebrek (zijn het niet de kinderen, dan is het wel je baas die je dag en nacht wakker houdt). Je zegt afspraken af met vrienden en je bent je zelfvertrouwen kwijtgeraakt.

Je vraagt je af waarom dingen niet meer lukken, dat in slaap vallen niet meer lukt, dat je minder productief wordt, alles te veel is en dat je eigenlijk niet meer precies weet wat jij wilt tussen alle verwachtingen door. Alles perfect lukt niet, concentreren is onmogelijk, aangeven wat je wil lukt niet, de druk is te hoog en je valt om. Je wil eigenlijk alleen nog maar slapen, maar dat lukt niet met al die adrenaline die door je lijf giert.

 

Zo herkenbaar

Veel mensen herkennen zichzelf in een of meerdere van bovenstaande situaties, of in alle situaties. Als je gaat googelen, komen termen als midlife-crisis of quarterlife-crisis, of nog erger voorbij. Voor je het weet zit je door alleen al het lezen hiervan in een nog diepere quarterlife of midlife-crisis en is de burn-out een feit. 

 

Herpak jezelf!

De kans is groot dat je denkt, dit ben ik! Waarschijnlijk heb je ook al gegoogeld. Dit is hét moment om er wat mee te doen!

Je zelfvertrouwen terug, weten wat je wilt en je leven zo inrichten dat niks als een verplichting voelt en leuk is!

Je wordt weer regisseur van je eigen leven én toekomst.

 

Laten we een afspraak maken

Als psycholoog, gespecialiseerd in burn-out, kan ik je hiermee helpen. Je kunt me mailen of bellen voor een afspraak om kennis te maken. Je kunt ook het contactformulier invullen. Als het klikt, spreken we vaker af zodat ik je kan helpen de regie weer op te pakken, te weten wat je wilt, dingen te doen waar je energie van krijgt en weer in je kracht komt te staan.