Psychosociale zorg bij oncologie

leven na kanker. leven met toekomst.

De diagnose kanker zet je wereld op zijn kop. Te horen dat je kanker krijgt voelt als een doodsvonnis. Allerlei vragen suizen door je heen. Wat betekent het om kanker te hebben, behandeld te worden, ziek te zijn? Word ik weer beter, of ga ik dood? Hoe ga ik om met behandelingen? Word ik kaal, onvruchtbaar? Blijft mijn lichaam zoals het nu is?

Kanker zet je wereld en die van je geliefden op zijn kop. Door het ziekteproces heen gaan, chemo's, bestralingen en operaties, is vreselijk zwaar en dat doe je in overlevingsstand.

Wanneer je geluk hebt en je beter wordt, begint het verwerken pas echt. Je moet uit de overlevingsmodus en weer verder met leven. Hoe doe je dat? Je kunt je somber voelen, angstig, of boos en het vertrouwen in je lichaam kwijt zijn. Je kunt bang zijn dat je kanker terugkomt, om dood te gaan.

Je hoeft hier niet alleen doorheen te gaan. Je kunt bij mij terecht om erover te praten, te verwerken en weer vertrouwen in je lichaam terug te krijgen. Ik ben psycholoog, maar ook ervaringsdeskundige en snap daardoor precies waar je doorheen gaat.

Ik kan je helpen om je kanker een plek te geven, je angst voor terugkeer van kanker het hoofd te bieden en het vertrouwen in je lichaam weer te herstellen, zodat je weer verder kunt met leven.